Sjuk

Hej!

Ligger hemma i sängen och kan inte skriva så långt, ögonen rinner och halsen håller på att gå sönder. Har hostat konstant nu i flera månader känns det som. Så imorgon... ja, det ser inte ut som att det blir någon audition för min del faktiskt. Men nu måste jag vila lite!

Byebye!

Krasselfia.


Bild: ME! :)
Hejhej!

Igår tog jag en tripp till Jannie och klippte mig och piercade läppen. I like it! Så vad tycks? :) Jag blev faktiskt jävligt nöjd måste jag säga, lite ovan fortfarande men det går nog över ^^ Hittar ni inte heller någon frisör som faktiskt kan klippa lite mer åt det rockiga hållet? För det gjorde inte jag! Då är det bara o höra av er så kan jag fixa en tid hos världens bästa Jannie! Som både klipper och piercar!

Imorgon blir det rep hemma hos Olle. Vi får ju se hur det går eftersom att min hosta har blivit värre och jag hostar som en jävla galning! ^^ Rösten är inte vad den ska vara helt enkelt! Menmen, kanske filmar lite så ni får se hur det låter! Men var beredda på en KRASSELFIA! :)

BYEBYE! <3

Hjälp mig välja!

Hjälp mig välja! Här kommer låtarna som jag berättade om i förra inlägget! 
Jag ska sjunga ev av dessa:

Tomorrow


Part of your world


Black velvet


Proud Mary




Och en av dessa:

You make me feel like a natural woman


Fly me to the moon


För kärlekens skull 
  

That's what friends are for
  

Simply the best 



HJÄLP MIG VÄLJA?!

Hjälp mig välja låt?!



Hej hallå!

Klockan är halv tre och jag är inte trött för fem öre. Kissemiss ligger o sover lite halvt på mig och jag ligger här o lyssnar på musik. Tänkte bara informera om att nästa audition är på Rytmus den 22 mars kl. 14.00. Har fått fem låtar av dem, och jag ska välja en av dem och sen ska jag ta med en låt som jag valt helt själv, tänkte att ni kan försöka hjälpa mig? :)

De här är låtarna jag valt själv, vilken av dem tycker ni jag ska ta? :)
Tomorrow
by Alicia Morton
Part of our world
by Jodi Benson
Black Velvet

by Alannah Myles
Proud Mary
by Tina Turner

Sen ska jag välja en av de här låtarna att sjunga! :) Hjälp mig? :)
You make me feel lika a natural woman
by Aretha Franklin
Fly me to the moon
by Frank Sinatra
För kärlekens skull
by Ted Gärdestad
That's what friends are for
 by Dionne Warwick & Elton John
The Best
by Tina Turner


Så nu, kära läsare. Var med o påverka, vilken låt ska jag sjunga?! :)

Tjingeling!

Vart vill DU komma med DITT liv?



Alla ni som läser, vad drömmer ni om? Vad är era tankar? Vad är era drömmar? Vad vill ni göra?

Min dröm, är som ni kanske förstår, att få sjunga mig genom livet. Men alla vill ju inte som jag? Dela med er av era drömmar, era förhoppningar! Kommentera och berätta!

För du kan, bara du vill!

Audition på Kulturama.



Hej där!

Igår (fredag) var jag på intagningsprovet till kulturama. Det var tre "jury-medlemmar" eller vad man ska kalla det. Det gick till såhär:

Liten presentation.
Jag sa vad jag hette och vad jag skulle sjunga, och de skrev ner sitt första intryck av mig.

Proud Mary.
Jag valde Proud Mary som min egenvalda låt att sjunga, eftersom att jag är förkyld och hostar som en tok så är min röst jävligt hes, och då passar inte vilken låt som helst. En av jurymedlemmarna kompade mig och det var rätt svårt att sjunga till eftersom att trots att han hade fått exakta noter så lät det inte som det skulle, men jag sjöng på och hoppades på att jag inte skulle straffas för det senare.

Improvisation.
Killen som kompade mig spelade lite melodier på pianot och jag skulle bara nynna med, det var en rätt konstig känsla faktiskt. Där stod jag mitt i ett rum med två tjejer framför mig och en mikrofon i handen och nynnade?! Aja, jag gjorde i alla fall så gott jag kunde :)

Härmapa.
Nu var allt nästan klart och jag skulle bara härma av av tjejerna i juryn när hon sjöng lite olika toner. Det gick faktiskt bra, även om hon tog en del höga toner och jag var väldigt hes så är jag faktiskt nöjd.

Kort information om musikalisk bakgrund.
Sist men inte minst så frågade de lite om jag hållit på med musik förut. Jag berättade att jag vart med i musikaler hela mitt liv, sjungit lite på melodifestivaler i skolan när man var liten och sjungit på skolavslutningar och nu börjar sjunga med Olle också, men har ju aldrig tagit en enda sånglektion.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sen var faktiskt intagningsprovet klart. Jag är fortfarande jätte nervös över hur det gick, så sitter här o biter mig i läppen och är nervös. Ska jag hålla på såhär i en månad kommer jag ju bli tokig ^^
Men nu ska jag ta en promenad med Johanna och försöka rensa tankarna lite.

Tjingeling!

Keep smiling!



Hallå där ute.

Har inte haft en dator tillgänglig nu sen i söndags eftersom att jag vart och lekt inne i stan. Söndag kväll var vi ute med lite kompisar. Igår kväll tränade jag mina små gymnaster och idag har vart på årsmötet med gymnasterna fram mot kvällen.

Dagen idag har spenderats i Solna, har repat tillsammans med Olle. Det gick inge bra faktiskt. Min röst är helt kaiko eftersom att jag är så pass förkyld och hes. Första låtarna gick bra men efter ett tag ville rösten inte vara med längre. Lärde mig dock lite noter och sånt idag och tränade på saker som jag kan ha användning för på fredag!

Så nu är det bara o hålla skenet uppe och fortsätta sjunga tills jag inte har någon röst kvar ^^
Hej & hå!

Gammalt klipp.



Haha, hittade ett klipp där jag sjunger för flera år sen. Lite har man väl utvecklats i alla fall? Förhoppningsvis kommer jag utvecklas ännu mer nu när jag faktiskt har folk som lär mig hur jag ska arbeta med rösten!

Rep med Olle.



Tänkte lägga ut ett litet klipp där jag repar med Olle, just nu är det lite stakigt och jag låter inte direkt som värsta proffset men det kommer! Bättre ska jag bli! ^^

Hallå där ute!

Ny blogg, ny start i livet.

Rebecka här, 17 år i april. Hoppat av  gymnasiet och ska börja om med en ny linje till hösten, Musik!

Jag har precis börjat sjunga tillsammans med en känd pianist vid namn Olle Eilestam. Min karriär eller vad man ska kalla det är helt nystartad och jag tänkte att ni skulle få ta del av mina upplevelser. Innan detta har jag bara sjungit på skolavslutningar och i kör och så när man var liten. Det är som sagt helt nytt och än så länge har jag bara sjungit två gånger med Olle framför publik men fler gånger ska det bli.

25 februari var första gången jag spelade med Olle framför människor. Detta var i Nacka på ett ålderdomshem dock, men man måste starta någonstans eller hur? Bygga upp självförtroendet lite ;)
26 februari med lite mer självförtroendet för en grupp människor på ca. 50 personer efter en gudtjänst i Bålsta.

Hela veckan efter det var jag i Åre och kom inte hem förns idag, så har inte kunnat spela något, men nya datum kommer!

9 mars blir det rep med Olle eftersom att han ska hjälpa mig att komma igång med låtarna till intagningen till gymnasiet.
12 mars är det audition inför Kulturama gymnasium. Låten som jag ska sjunga för dem blir antagligen Proud Mary.

Tjing så länge!


RSS 2.0